Oedeemfysiotherapie

Wat is Oedeem?

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht. Dit kan ontstaan door verschillende oorzaken en aandoeningen waarbij het lymfestelsel beschadigd raakt of niet goed werkt. Bekende mogelijke oorzaken zijn de behandeling van (borst)kanker, vaatproblematiek, een trauma of operatie, wondroos of ongelijkmatig verdeeld vetweefsel. Door de zwelling van de weefsels kan er pijn, een vermoeid gevoel en bewegingsbeperking ontstaan in het lichaamsdeel.

Kennis en kunde van de oedeemfysiotherapeut

De oedeemfysiotherapeut heeft kennis en vaardigheden om verschillende  soorten oedeem, de ernst ervan, eventuele huidveranderingen en bijkomende klachten te onderzoeken en te behandelen. Dit geldt, naast lymfoedeem, ook voor veneus oedeem en lipoedeem.

Behandeling door een oedeemfysiotherapeut

Tijdens behandelingen wordt, afhankelijk van het type oedeem, compressietherapie toegepast in combinatie met oefentherapie en manuele lymfedrainage. Daarnaast is er aandacht voor huidverzorging, materialen en adviezen waarmee u kunt leren om zelf controle over de klachten te houden na afloop van de behandelperiode. De oedeemfysiotherapeut heeft hierbij ook aandacht voor de effecten die het oedeem op u en uw functioneren heeft en begeleidt u in training en een gezonde leefstijl.

Met welke klachten kunt u bij ons terecht?

Oedeemfysiotherapie is voor mensen die last hebben van een (lymf) oedeem. Oedeem kan een gevolg zijn van kanker, bloedvatproblemen, littekens, bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval. Hierdoor kunnen de lymfevaten beschadigen met vochtophopingen als gevolg.

in aanvulling op oedeemtherapie doe wij ook aan littekenbehandeling. Klik hier voor meer informatie over littekenbehandeling.

Bij ABC Fysiotherapie kunt u voor Oedeemfysiotherapie terecht bij:

  • Stephanie Gaasbeek

 

Val niet stil als je kanker hebt. Blijf bewegen.

Daar sta je dan. Alles valt stil. De wereld om je heen gaat door, alsof er niets aan de hand is.

Kanker is schrikken. Het doet niet alleen iets met je lijf. Het grijpt je ziel. Brengt je totaal uit balans.

Bewegen is op dat moment niet het eerste waar aan je denkt. Toch is het heel belangrijk. Om de medische behandelingen beter te doorstaan en daarna weer sneller te herstellen.

Kijk voor meer informatie of een gespecialiseerde fysiotherapeut bij u in de buurt op http://www.fysiotherapieenkanker.nl/


  

 

 

 

 

 

Full Review Bet365 www.bbetting.co.uk