Zwangerschapsbegeleiding bij ABC Fysiotherapie Leidsche Rijn

Zwangerschapsbegeleiding is bedoeld voor vrouwen die tijdens zwangerschap lichamelijke klachten krijgen. Het doel is het verminderen van klachten en het leren omgaan met ongemakken die door de zwangerschap veroorzaakt worden. Ook wordt aandacht besteedt aan het vergroten van de kennis en inzicht wat betreft houdingen en veranderingen tijdens de zwangerschap. De klachten kunnen ontstaan door bijvoorbeeld veranderingen in uw houding tijdens de zwangerschap of hormonale veranderingen. Ook  ´verkeerde´ of te zware belastingen kunnen aanleiding zijn voor klachten.

Met behulp van fysiotherapie kunnen de stoornissen en beperkingen gestabiliseerd, verminderd of zelfs verholpen worden. De fysiotherapeut gaat samen met u aan de slag om de belasting aan te passen aan de belastbaarheid van uw lichaam op dat moment. Daarnaast wordt de functiestoornis gestabiliseerd, verminderd of verholpen, door het toepassen van oefentherapie, massage, advisering en begeleiding. Hiermee probeert zij de functie van het houdings- en bewegingsapparaat te verbeteren, om zodoende de normale houding en beweging weer mogelijk te maken. Daarbij leert u hoe u zo goed mogelijk met de resterende beperkingen om kunt gaan.

Bij bekkenklachten wordt gewerkt via de methode van Cecile Röst, een inmiddels beproefde methode om bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap te behandelen. Cecile Röst is een docente, orthopedisch manueel therapeut, wetenschappelijk onderzoekster en auteur te Leiden. Ze heeft duizenden vrouwen met zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten onderzocht en succesvol behandeld. Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen met pijnklachten in lage rug of bekken rond de zwangerschap, de meeste baat hebben (ook na de zwangerschap) bij behandelingen volgens de methode van Cecile Röst. Dit filmpje geeft een goede indruk van de methode.

Voor welke klachten is zwangerschapsbegeleiding geschikt?

Veel klachten in het houdings- en bewegingsapparaat kunnen door de fysiotherapeut positief worden beïnvloed. Daarbij kunt u denken aan:

- Pijn aan spieren, pezen, banden en gewrichten;
- Rugklachten;
- Bekkenklachten en,
- Bewegingsbeperkingen.

Verder geeft ABC Fysiotherapie Leidsche Rijn begeleiding en advisering bij:

- Het omgaan met lichamelijke ongemakken die horen bij een zwangerschap;
- Problemen met bewegen in het algemeen dagelijks leven;
- Een goede houding;
- Ademhaling en,
- Ontspanning.

Wat gebeurt er tijdens de eerste behandeling?

Tijdens de eerste behandeling voert de fysiotherapeut een uitgebreid vraaggesprek met u, waarbij ook een lichamelijk onderzoek uitgevoerd wordt. De fysiotherapeut kijkt daarbij niet alleen naar de klachten zelf, maar onderzoekt tevens de oorzaak van de klachten. Daarnaast bekijkt de fysiotherapeut of u andere lichamelijke problemen heeft die toe te schrijven zijn aan de klachten. Afhankelijk de resultaten van dit onderzoek wordt met u een behandelplan opgesteld.

Full Review Bet365 www.bbetting.co.uk